zaterdag 28 maart 2015

Bluetooth audio: draadloze mutsen, handschoenen, speakers en headsets

Bluetooth audio is de laatste jaren enorm verbeterd, van bagger tot top. Mijn vorige Bluetooth audio-pogingen waren allemaal mislukt vanwege de slechte geluidskwaliteit. Maar dat was Bluetooth 2.0! Dat is helemaal niet geschikt voor hifi-audio. Bluetooth 3.0 of 4.0 daarentegen is wel goed, als er maar een optie voor hifi-audio opzit, zoals Apt-X, A2DP of EDR.

Test: Bluetooth audio ontvanger (3.0 + EDR)




Bluetooth Audio
Alleen had de microfoon aan de bovenkant gemoeten, niet aan de zijkant. Nou ja, klein detail.

Dit bluetooth audio ding is super! Gekocht in de Chinese webwinkel Focalprice.com. Maakt van elke hoofdtelefoon die je hebt een draadloze hoofdtelefoon. Sterker nog, maakt van elke gewone hoofdtelefoon een draadloze headset (met microfoon dus) zodat je er mee kan bellen.
Met handige clip zodat je ‘m aan je kleding kan bevestigen. Bovendien kan je ‘m als draadloze audio-ontvanger gebruiken,  aangesloten op elke versterker of setje powered speakers. Hifi-kwaliteit door de EDR. In de auto ook ideaal om draadloos mee te bellen via je auto-speakers, met een mini-jack-kabel. Of de muziek van je iPhone draadloos op je auto-speakers. En dat alles voor een tientje!


Bluetooth audio
Best wel mooie verpakking. Verder enorm cheap met scheve opdruk en zo. Maakt niet uit toch?

Er zit een oplaadbare batterij in, die je met het meegeleverde micro-USB-kabeltje op kan laden. Ik denk alleen niet dat die heel erg lang meegaat. Het enige dat er niet bijzat was een mini-jack-kabeltje, nou die heb je vast nog wel liggen.
Het ding lijkt op een iPod Shuffle, weet-je-nog, met dat clipje, maar dan van plastic. De controls zijn handig: langklik om aan- en uit te zetten, volume, next / previous. Langklik next om door te spoelen (heet dat nog spoelen? scrubben? scrollen?). Rood lampje geeft aan dat het opgeladen wordt, gaat uit als-ie vol is, blauw lampje betekent AAN, audio feedback vertelt wat de status is, kortom, je hebt niet eens een handleiding nodig. Alles werkt meteen en intuĂŻtief, het pairen met je telefoon is ook kipsimpel. Hij heet bij mij EB-601. Er kunnen 2 telefoons tegelijk mee gepaird worden.


Bluetooth audio
Of Is het toch een beamer? Echt niet.

En het mooiste is misschien wel: dit kost maar een tientje! Inclusief verzendkosten, uit China nota bene, en het was er dit keer in 4 dagen, ongelofelijk maar waar. De wereld wordt steeds kleiner. Of is dit niet meer politiek correct? Nou ja, we worden toch allemaal Chinees binnenkort. Ik ga de taal alvast maar leren. iiiiiii – arrrrrrr- saaaaan – thiuh – woeeeee (1-2-3-4-5)

Of deze: ook top!

bluetooth audioDeze was maar een paar euro duurder. Verder qua Bluetooth audio vrijwel technisch hetzelfde, ook helemaal top, nu met zo-te-zien een grotere batterij (kan een groot voordeel zijn), en met een handige mini-jack-dubbel-stekker, zodat je ‘m direct op een setje speakers of versterker kan klikken. Er zit ook nog eens een extra mini-jack kabel bij, ook ideaal. En een langere oplaadkabel. Dat verklaart die paar euro meer. Maar zonder die handige kleding-clip. Dit ding heet in de Bluetooth-setup LinK-nogwat. De controls zijn iets spaarzamer: langklik volume is next. Nou ja, prima. Hij doet het perfect en klinkt top. En kost ook nog steeds niks. Wat wil je nog meer.

Conclusie

Ongelofelijk, het werkt allemaal, het kost bijna niks, en het kan alles! 5 sterren! Hifi genoeg voor normaal gebruik. Alhoewel geen high-end audiofiele hifi, maar wat wil je voor een tientje.

Bluetooth audio handschoenen: talk to the hand

Tja, als het dan technisch gezien eindelijk na jaren gewoon opeens goed werkt, en ook nog eens zo goedkoop is, dan komen nu natuurlijk dit soort geinige Bluetooth audio dingen: Wie heeft er nou nog handschoenen zonder Bluetooth?

… en Bluetooth audio mutsen

Je tikt even tegen je muts om verder te kunnen mutsen.

1 opmerking:

  1. Leuk artikel Aartjan, een bluetooth audio receiver heeft tegenwoordig absoluut een veel betere geluidskwaliteit. Ik kwam ook deze site tegen https://www.bluetoothaudioreceiver.nl/ voor het geval mensen in nederland willen bestellen. Ik heb een bluetooth audio adapter bestelt prima ding!

    BeantwoordenVerwijderen