woensdag 19 maart 2014

Review hoofdtelefoon Philips Fidelio X1/00: topgeluid

De Philips Fidelio X1 klinkt werkelijk schitterend. Veel en veel mooier dan een duurdere Sennheiser, zie een vorige review. Het best klinkende systeem is het Open Over The Ear systeem, kom ik nu achter. Dempt het buitengeluid niet, maar klinkt veel ruimtelijker. Best wel prijzig, adviesprijs 300,-, maar bij de ING 160,- met wat suffe rentepunten (af en toe doen die ING-boeven wel wat goeds).

Hij krijgt niet voor niks overal top reviews. Klein raar dingetje met de equalizer: hij heeft – gek genoeg net als andere Philipsen – een dipje nodig rond de 2 KHz. Ligt toch niet aan mij?


Het ding is – zoals men pleegt te zeggen – prachtig afgewerkt. Boeie! Dat leer en metaal maakt 'm veel te zwaar. Hij zit verder wel lekker, met dat velours en dat open systeem.

Die dikke superlange kabel is niet zo handig, met die grote jack-stekker. Wie heeft er nou nog grote jack? Er zit een verloopje bij, maar alsjeblieft, nu heb je een enorme klont stekkers, lelijk, onhandig, gaat een keer kapot. Het snoer is vervangbaar, dat is top.



Verder is-ie niet portable of opvouwbaar. Is ook niet de bedoeling. Toch jammer, want je had dit topding ook draaibaar en superlichtgewicht kunnen maken. Ideetje misschien, beste Philips designert? Doe er dan meteen een exra kabeltje met microfoon bij, wat kost dat nou? En actieve noise canceling, kijk anders ff bij Bose hoe ze dat gedaan hebben?

Loop een Apple winkel binnen en zet die Bose QuietComfort eens op. *Niet*Normaal*. Gewoon zonder muziek. Alsof de hele wereld om je heen weggezogen wordt. Eén-en-al Zen. 10 Seconden en je bent herboren. Zo lichtgewicht, je voelt 'm niet eens.

En waarom koop ik die QuietComfort dan niet? Ja HALLOO: 350,-!

Eindoordeel

De Philips Fidelio X1 heeft het beste geluid, en is nog net betaalbaar. En mooi, als je van leer en ijzer houdt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten